Razvijali smo nove prehranske izdelke in dodatke s funkcionalnimi lastnostmi za živila s posebnimi prehranskimi zahtevami in jih nekaj patentirali. Razvili in validirali smo nove analizne tehnike in metode za nadzor in preprečevanje kemijskih tveganj upoštevajoč GLP in GMP principe. Separacijske tehnike HPLC, TLC, CE, GC in kombinacijo separacijskih tehnik in masne spektrometrije (HPLC/MS) smo uporabili za razvoj originalnih metod za kvantitativno vrednotenje fenilalanina in tirozina v prehrambenih izdelkih, inulina v čokoladah in kruhu, holesterola v mleku in jajcih, antioksidantov v vinu, fenolnih spojin v yakunu, sukroznih estrov v tobaku, ursolne kisline, katehina in epikatehina v lubju hrasta itd. Določevali smo nekatere sestavine čebule in razvili postopke za kontrolo vsebnosti THC pri pridelavi konoplje. V sodelovanju s kliničnim centrom smo preiskovali prepustnost črevesne stene ponesrečencev v času stresa in vsebnost holesterola v rakastih tumorjih v pljučnem človeškem tkivu. S HPLC/MS metodo smo določevali koncentracijo sladkorjev v plazmi in urinu pri kliničnih poizkusih na psih. Raziskave na področju jedilnih olj smo usmerili v pripravo prehrambenih dodatkov z antioksidativnimi lastnostmi. Ti dodatki so namenjenim preprečevanju oksidacijskega razpada olj pri termični obdelavi in skladiščenju. V ta namen smo pripravili nekatere ciklodekstrinske vključke, komplekse z antioksidanti, ki omogočajo počasno, časovno nadzorovano sproščanje antioksidantov in s tem nadzor nad stabilnostjo olj in drugih izdelkov na bazi maščob (majoneze, smetana, mleko, itd). Razvili smo nov princip programiranega sušenja plošč v TLC. Izdelali smo ustrezen prototip sušilnika in ga patentirali.