Na področju bioakumulacije mineralov smo raziskali sposobnost povišane bioakumulacije Zn, Cr in Se v kvasni biomasi in osvetlili nekatere mehanizme vnosa ionov v kvasno celico ter metabolnega odziva celice na stresne situacije, kot je izpostavitev Cr(III) in Cr(VI) ionom. V ta namen smo razvili različne bioprocesne in senzorske tehnike za direktno spremljanje metabolnih dogajanj v preučevanih mikrobnih populacijah. Na področju tradicionalnih fermentacij smo pojasnili vpliv populacijske dinamike kvasovk, tako v spontanih kot v induciranih bioprocesih fermentacije mošta v vino in z uporabo molekularnih metod razvili učinkovit sistem determinacije izolatov, tako že na grozdni jagodi kot kasneje v fermentorju, s čimer smo doprinesli k ohranjanju biotske raznovrstnosti. Molekularne metode so bile uporabljene tudi na patogenih mikroorganizmih, ki so vezani na hrano, in so bile osredotočene na rodove Campylobacter, Listeria in Salmonella.