Projekti / Programi
Prebava koruznega škroba in beljakovin v vampu
Koda |
Veda |
Področje |
Podpodročje |
4.02.02 |
Biotehnika |
Živalska produkcija in predelava |
Prehrana živali |
Koda |
Veda |
Področje |
B400 |
Biomedicinske vede |
Zootehnika, živinoreja, vzreja |
koruza, genotip, prebavljivost, razgradljivost, škrob, beljakovine, vamp
Raziskovalci (7)
št. |
Evidenčna št. |
Ime in priimek |
Razisk. področje |
Vloga |
Obdobje |
Štev. publikacijŠtev. publikacij |
1. |
05658 |
dr. Drago Babnik |
Živalska produkcija in predelava |
Vodja |
1999 - 2000 |
369 |
2. |
05660 |
Zoran Čergan |
Rastlinska produkcija in predelava |
Raziskovalec |
1999 - 2000 |
280 |
3. |
06059 |
dr. Ana Gregorčič |
Kemija |
Raziskovalec |
1999 - 2000 |
268 |
4. |
18605 |
Damjan Kapel |
Živalska produkcija in predelava |
Raziskovalec |
1999 - 2000 |
6 |
5. |
08085 |
mag. Mojca Resnik |
Kemija |
Raziskovalec |
1999 - 2000 |
104 |
6. |
10035 |
dr. Jože Verbič |
Živalska produkcija in predelava |
Raziskovalec |
1999 - 2000 |
1.009 |
7. |
11431 |
mag. Vida Žnidaršič-Pongrac |
Kemija |
Raziskovalec |
1999 - 2000 |
212 |
Organizacije (1)
št. |
Evidenčna št. |
Razisk. organizacija |
Kraj |
Matična številka |
Štev. publikacijŠtev. publikacij |
1. |
0401 |
Kmetijski inštitut Slovenije |
Ljubljana |
5055431 |
20.301 |
Povzetek
Raziskovali bomo vpliv genotipa koruze in vpliv siliranja na prebavljivost škroba in beljakovin v vampu. Obravnavali bomo vzorce zrnja štirih hibridov, ki jih bomo zbrali v treh fazah zrelosti in jih skladiščili zamrznjene, posušene in silirane. Pričakujemo, da bo mogoče ob pomoči naravne variabilnosti med zobankami in trdinkami vplivati na mesto prebave škroba in beljakovin. Možne razlike med genotipi, zrelostmi in načini skladiščenja lahko vplivajo na izkoriščanje energije in beljakovin pri prežvekovalcih.