Nalaganje ...
Mednarodni projekti vir: SICRIS

EU MENU Slovenija - Raziskava o prehranskih navadah in prehranskem vnosu med prebivalci Slovenije - LOT2

Raziskovalci (4)
št. Evidenčna št. Ime in priimek Razisk. področje Vloga Obdobje Štev. publikacijŠtev. publikacij
1.  18642  dr. Cirila Hlastan Ribič  Javno zdravstvo (varstvo pri delu)  Raziskovalec  2015 - 2019 
2.  37606  Petra Klanjšek  Javno zdravstvo (varstvo pri delu)  Raziskovalec  2015 - 2019 
3.  11134  dr. Tamara Poklar Vatovec  Onkologija  Vodja  2015 - 2019 
4.  35513  dr. Dominika Vrbnjak  Javno zdravstvo (varstvo pri delu)  Raziskovalec  2015 - 2019 
Organizacije (8)
št. Evidenčna št. Razisk. organizacija Kraj Matična številka Štev. publikacijŠtev. publikacij
1.  3333  NACIONALNI INŠTITUT ZA JAVNO ZDRAVJE  Ljubljana  6462642 
2.  0106  Institut "Jožef Stefan"  Ljubljana  5051606000  18 
3.  0312  Univerzitetni klinični center Ljubljana  Ljubljana  5057272000  125 
4.  0481  Univerza v Ljubljani, Biotehniška fakulteta  Ljubljana  1626914  11 
5.  0588  Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta  Ljubljana  1627082 
6.  1604  Univerza v Mariboru, Fakulteta za zdravstvene vede  Maribor  5089638016 
7.  2413  Univerza na Primorskem Fakulteta za vede o zdravju  Izola  1810014005 
8.  3018  INŠTITUT ZA NUTRICIONISTIKO, Ljubljana  Ljubljana  3609081000 
Povzetek
Kaj je EU Menu? Prva vseevropska raziskava o porabi živil „Kaj je na jedilniku v Evropi? (EU Menu)“ Delo usklajuje in koordinira EFSA Raziskavo izvajajo nacionalne institucije imenovane po 33. členu, Regulation (EC) No 178/2002) Zbiranje podatkov poteka kot tekoči program od leta 2012 do 2019, s pripravljalno fazo v obdobju 2010–2011 V 4. podpori sodelujejo Romunija, Avstrija (LOT 2), Grčija, Slovenija, Madžarska, Italija (LOT 1 in 2). Namen EU Menu •Uporaba standardiziranih postopkov zbiranja podatkov na individualnem nivoju •Uporaba metodologije, ki omogoča pridobitev primerljivih in dovolj natančnih informacij, na reprezentativnih vzorcih za vse DČ v EU. •Zbrani podatki primerni za prehranske ocene in ocene izpostavljenosti dejavnikom tveganja. •Zajete vse kategorije prebivalstva s posebnim poudarkom na ogroženih skupin (malčki, starejši, nosečnice, doječe matere…) •Kreiranje vseevropske razširjene baze podatkov Osnovni raziskovalni namen: Ugotoviti prehranjevalne navade: •pogostost uživanja posameznih živil oz. skupin živil •uživanje živil in osnovni nabor hranil na individualni ravni •življenjski slog (telesna dejavnost, kajenje…) •posamezne prehranske prakse (dojenje, prehranska dopolnila..) •biološki in socio-demografski podatki •antropometrične meritve •zdravstveno stanje
Zgodovina ogledov
Priljubljeno